SHOWING 1-24 (25)1 2 Last 100 per page

Mateus tallrik

En kombination av svensk design och portugisiskt hantverk

Som en kombination av portugisiskt handverk och svensk design har Mateus keramik vuxit sig stark ända sedan starten för nästan 30 år sedan. Allt började med att portugisiska Teresa kom att flytta till Sverige för kärlekens skull. Väl här noterade hon att den svenska befolkningen börjat få upp ögonen för mer färg och form. Detta tillsammans med hennes tidigare erfarenheter inom mode gjorde att hon beslutade sig för att tillsammans med ett portugisiskt hantverk skapa den allra första Mateus tallriken. Denna tallriken var starten på alla Mateus kollektioner som idag består av ca 700 olika produkter i flertalet olika färger och former. 

Tillverkningen har sedan starten skett i en och samma fabrik i Portugal. Där sker ett genuint hantverket som konstant utvecklas. Allt keramik är handgjord och skapad med noggrannhet och omsorg för varje liten detalj. I produkterna kan man se en tydlig röd tråd av design, tradition och samtid som möts och tillsammans skapar Mateus vackra och säregna kollektioner. 

All keramik bränns i hög temperatur med en bränningsteknik som i princip inte absorberar någon vätska. All keramik går att diska i diskmaskin och är säker att använda i mikrovågsugn.

Brett urval av produkter

I fabriken skapas fantastiska handgjorda mindre fat, asketter, mattallrikar, sopptallrikar och pastatallrikar. Tallrikarna kan vid dukning vackert kombineras genom att blanda Mateus olika kollektioner, Bubbles, Basic, Oyster eller Lace. Samt att då även duka med olika storlekar och färger på varje tallrik. Ett större ovalt Oysterfat i botten, följt av en rund mattallrik i Basic serien och sedan toppa med en sopptallrik från Bubbles. Extra vackert blir det att kombinera dessa tallrikar i en unik färgkombination. Välj mellan våra mest populära färger sand, grå och cinnamon eller någon av de andra färgerna i Mariellas sortiment.