Vår historia

bild på mariellas grundare

Tänk dig tre kvinnor. Tre kvinnor med stor kunskap om design och inredning. Tre kvinnor med drivkraft och integritet. Addera en cocktail av kaxighet, ödmjukhet och entreprenörskap som gått i arv i tre generationer. Det är Mariella Interiors.

Mariella startades av Hjördis Jonsson 1978. Då en exklusiv butik för inredningstextilier. Borås var precis som nu en av Europas viktigaste metropoler och mötesplatser för textil och mode. Mariella blev snabbt ett namn för alla med intresse för de bästa textilierna och starkaste varumärkena. Verksamheten växte och flyttade till centralt läge i Borås. Erbjudandet kompletterades med hela rummets inredning – textil, möbler och accessoarer. Butiken blev granne med vår inredningsstudio för privata och offentliga inredningskunder som öppnades 2012. Med efterfrågan från kunder runtom i Sverige dök webbshopen upp 2014. Året 2015 kompletterades inredningsstudion med egna möbelsnickare, snickare, målare samt smeder för att kunna ta nya steg i att erbjuda konceptlösningar inom inredning till privata bostäder, restauranger, salonger, hotell etc.  

Mariella Interiors har idag fyra olika affärsområden; Butiken som är hjärtat i verksamheten, Inredningsstudion, Webshopen samt det egna varumärket Kazi Collection

Idag drivs Mariella av Hjördis dotter Pia och dottetdotter Amanda med personal. Fokus ligger fortfarande på att erbjuda det bästa, det trendigaste, det ännu inte upptäckta. Kort sagt: Det du bara hittar hos Mariella. 

* Många frågar om namnets historia. Mycket enkelt; en skön förening av 1970-talets två ledande varumärken – Marimekko och Tampella.