Mateus Bubbles

Mateus Bubbles - svensk design möter portugisiskt hantverk 

Som en kombination av portugisiskt handverk och svensk design har Mateus keramik vuxit sig stark ända sedan starten för nästan 30 år sedan. Allt började med att portugisiska Teresa kom att flytta till Sverige för kärlekens skull. Väl här noterade hon att den svenska befolkningen börjat få upp ögonen för mer färg och form. Detta tillsammans med hennes tidigare erfarenheter inom mode gjorde att hon beslutade sig för att tillsammans med ett portugisiskt hantverk skapa den allra första Mateus tallriken. Denna tallriken var starten på alla Mateus kollektioner som idag består av ca 700 olika produkter i flertalet olika färger och former. 

Tillverkningen av Mateus Bubbles har sedan starten skett i en och samma fabrik i Portugal. Där sker ett genuint hantverket som konstant utvecklas. Allt keramik är handgjord och skapad med noggrannhet och omsorg för varje liten detalj. I produkterna kan man se en tydlig röd tråd av design, tradition och samtid som möts och tillsammans skapar Mateus vackra och säregna kollektioner. 

All keramik bränns i hög temperatur med en bränningsteknik som i princip inte absorberar någon vätska. All keramik går att diska i diskmaskin och är säker att använda i mikrovågsugn.

Mateus Bubbles - Ett brett urval av produkter

I fabriken skapas fantastiska handgjorda muggar, skålar, tallrikar och fat som är en fröjd att samlas runt. Kollektionen Bubbles är en serie keramik som fått sin inspiration från den androgyna trenden, där man bortser från kvinnlighet och manlighet och bara låter konsten tala för sig själv. 

Mateus Bubbles kan kombineras vackert vid bordsdukningen i olika färger eller mixas med Mateus Basic, Oyster eller Lace som alla är populära serier från Mateus. I serien Bubbles kan du välj mellan koppar, mindre fat, tallrikar, sopptallrikar och serveringsfat i flera olika storlekar och färger. Våra populäraste färger är sand, grå och cinnamon, men vi har även plommon, rosa, ljusrosa och flera andra färger i Mariellas sortiment. se hela vårt Mateus sortiment.